U bent hier: Home // Actueel, Zorg // Gehannes over de Zorgpremie

Gehannes over de Zorgpremie

Een nieuw regeerakkoord.. en wat voor één! Het nieuwe kabinet is nog niet beëdigd of het ging al mis met de Zorgpremie. Op het oog misschien een aardige maatregel om dat verder te nivelleren, maar de opschudding die het heeft veroorzaakt is van grootse weerga. Onder aanvoering van de Telegraaf  dreigt haast een volksopstand uit te breken en de regeringspartijen zijn intern verdeeld.

Het lijkt er inmiddels op dat het hele verhaal van tafel moet verdwijnen, als het niet door de media, volksverontwaardiging, oppositie of de sector zelf gebeurt dan wel door Brusselse regels.  De Telegraaf over de Zorgpremie

In de hele discussie is inmiddels een substantieel element volledig uit het zicht geraakt: er wordt alleen nog maar gesproken over nivelleren en (eerlijke of rechtvaardige) verdeling van de lasten. Maar hoe zit het met de Zorgkosten?

Verspilling

En  hoe zit het met de verspilling? Door alle toestanden en discussies wordt daar voorlopig niet meer over gesproken:

  • Het geld dat massaal over de balk wordt gegooid in de sector, en wordt verspilt aan zaken als bureacratie, veel te dure medicijnen, topinkomens.
  • De mentaliteit van een deel van de Nederlanders die denkt dat Zorg gratis is, niet op komt dagen bij afspraken, of met elk pijntje naar de ‘gratis’ eerste hulp gaat?

We wachten af wat er vanavond gebeurt. Maar het Zorgprobleem alleen oplossen met het verhogen van de (belasting)zorginkomsten, zonder oog te hebben voor bovenstaande (incomplete lijst) vraagstukken, dat gaat veel te ver.

Wordt vervolgd.

 

 

 

Share

Copyright © 2012-2021 De Vier Pennen.
Contact De Vier Pennen.
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.